• β

  • Beta Architecture
    studio specialized in
    unbuilt architecture

Our work.
Collection.

The plot is due to become the entrance of the new urban project. It aims to reconcile urban fabric and surrounding nature and to give an accessible and attractive image to the entire development.

The clear geometry of the building respects the structure of the general floor plan. Thanks to its location and the shape of the parcel, the project becomes a landmark. This specific condition and the ambition to create an open living space led us, by slight inflections movements between volumes, to imagine a central square. The project is made of 3 volumes. The first marks the main entrance next to the public path. The second lead to the heart of the plot. The project creates a link between urban and natural landscapes. By adapting its form to the existing vegetation, the layout of the volumes inserted between the trees invites to contemplate nature. The brick façades enhance the link with neighbouring buildings.

The building defines a new vocabulary for the public space. This has been conceived as an exchange place for the inhabitants, a new meeting place. The public space reconnects the urban development giving a new dynamic to the site.

The strength of the project lies in the quality of the public space generated by building’s morphology. The central common space is visible from everywhere and works like a natural way finder.