• β

  • Beta Architecture
    studio specialized in
    unbuilt architecture

Our work.
Collection.

To improve the village of Laure-Minervois attractively without affecting what constitutes the identity of the city, the urban texture is transformed following three main axis :

Space as an element of confort

We proceed either by extension or by appropriation of vacant nearby houses, using veranda, greenhouse or porch. Those additional spaces can also welcome extra room(s), depending on the specific needs of the resident.

 Living and sharing in the village

In the south of the village, large vacant houses are reconfigured to welcome an intergenerational institution. Empty spaces around are used to create a diversity of housing open on « micro-gardens ».

The center as a playground

Labyrinthine streets, where the visitor can easily be disoriented, are a part of the village romantic charm, developed by the installation of ephemeral installations and games. Appropriated by simple and low cost means, the public space becomes a major vector of attraction and revitalisation for the city center.