The project seeks to stimulate the quality of life and social interactions between future occupants through the quality of common spaces and halls of buildings in the future neighbourhood. It is a question of proposing pleasant spaces, easily accessible and generating social links. The halls of the buildings are crossed and connected to the system of pedestrian routes of the neighbourhood on a larger scale. Due to OPAM issues, the halls of buildings L10 and L12 open only on the courtyard side. All the halls of the dwellings, as well as the levels of the floors, benefit from generous spaces and natural light.

In the same way, bike locals, laundries and local strollers are located on the ground floor of the buildings. They are arranged around the entrance halls giving access to vertical traffic. All these rooms benefit from natural light and easy access.

credits

architects: jbmn architectes, Favre & Guth  |  team: Julien Boitard, Mike Nikaes, Marie Delles, Samuel Odic, Catalina Scotnitchi, Steven Le Tallec  |  collaborator: favre & guth sa, la touche verte paysagistes  |  clients: FPLC, Fondation HBM Camille Martin, FomHab  |  status: Competition (2016)  |  clasification: 2 rang  |  location: Geneva, Switzerland (46.183728, 6.124149)  |  climate: Oceanic / maritime, Temperate  |  material: concrete  |  environments: Railway, Urban  |  visualizer: Studio  |  scale: 21.900 m2 large  |  types: housing, masterplan, public space, residential  |  views: 2.909