Amsterdam children's playschool
1791-PPO-AMS.NL-2016
Architect: Alessandro Cacioppo
Client: Archmedium
Status: Academic Competition (2016)
Clasification: Honour mention
Location: Amsterdam, Netherlands
Coordinates: 52.389560, 4.892776
Climate: Oceanic / maritime, Temperate
Materials: Vegetal, Glass
Environments: Seaside, Urban
Visualizer: Studio
Scale: Medium
Types: Education, Nursery

Is it possible to work with the idea to create a new public space in Amsterdam which gathers different functions and at the same time it shows its potential as a new landscape inside the tissue of the city?

Waveland is the meeting between these two elements: the land of a new hilly landscape and the water of the river IJ. The natural elements shape the project for a new playschool and a public auditorium. Sinuous and spontaneous lines are generated from the structure of the two elements creating a new space for all.

Waveland places itself with a strong approach to the site stimulating curiosity and questions as well as a child who discover things for the first time. We are in Netherland, the country where most of the areas below sea level are man-made.

The project wants to tell a story to the children of a new gesture to colonize the land. We should try not to continue to create buildings or simply boxes but to create new landscapes and a new concept of anthropic nature.

Competition: Amsterdam children's playschool | Post date: 07/02/2017 | Views: 5.338