ANDA
2448-COL-FI-2018
Architect: Collaboratorio
Client: Unknown
Status: Competition (2018)
Location: Ekenäs, Finland
Coordinates: 59.9766641, 23.4413082
Climate: Continental, Temperate
Materials: Metal, Wood
Environment: Urban
Visualizer: Filippo Bolognese
Scale: 1.200 ㎡ Medium
Types: Cultural, Museum

The new art museum gives birth to a new cultural district, ANDA, as part of the Ekenäs atmosphere. The art museum adapts to the city’s scale linked to it in a natural and open manner by offering visitors and city residents interesting features at street level, at eye level. The building contributes with connections, views and places for collaboration and meetings.

The intimate museum courtyard with its new café pulsates in the heart of the neighborhood. The art museum is inspired by the surrounding valuable building heritage, craft traditions as well as ancient local natural materials, wood, stone and clay. The timeless and harmonious premises have been planned for art experiences, also utilize the natural light, streams and glides into their surroundings.

Team: Kristiina Kuusiluoma, Martino De Rossi, Andrea Roverato | Consultant: Kardorff Ingenieure Lichtplanun, Earthman | Post date: 27/03/2019 | Views: 2.041