This project is a 22.000 sqm office building which sits on an existing site of tertiary activities, in a district located along the RN20 road in the Integrated Development Zone (ZAC), and entirely being transformed.

The challenge of the project is to build an office building, a public plaza and an underground parking garage on top of an existing developed site.

The architectural concept starts with the desire to create a cloud, i.e., a protective and semi-transparent envelop revealing empty and full volumes, which happen to be loggias, terraces and offices.

Another predominant idea is to create a link between the RN20 road and the public plaza. A pedestrian walkway, bordered by a series of shops at ground floor, crosses the building, thus tying together the road and the plaza. The center of the plaza has been drawn as a large patio with direct access to the parking garage.

credits

architect: AHA Atelier Herbez Architectes  |  client: Bouygues Immmobilier  |  status: Competition (2015)  |  location: Paris, France  |  climate: Continental, Temperate  |  materials: metal, glass  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  budget: 38.500.000 €  |  scale: 22.145 m2 large  |  ratio: 1.738,54 €/m2  |  types: office, office building  |  views: 2.893