We understand the garden space as the element that structures the urban complex, an element that brings nature back to the city. With that in mind, the reorganization is focused on generating the maximum green space. It generates an urban floor to link the different streets with the accesses of the building.

The building is understood as a continuous series of voids related to various programs that can be added in vertical.

Looking for the social economy and the civilization of the social functions; considering the integration of the public spaces in the urban network, thanks to the permeable ground floor.

credits

architect: Jorge Vidal  |  client: Stiftung Bauhaus Dessau  |  status: Competition (2015)  |  competition: Bauhaus Museum Dessau  |  location: Dessau-Roßlau, Germany (51.834409, 12.242161)  |  climate: Continental, Temperate  |  materials: concrete, glass  |  environments: Park, Urban  |  visualizer: Studio  |  scale: medium  |  types: cultural, museum  |  views: 2.090

same competition (+9)

Burak Mangut | Jorge Vidal | EM2N | Nussmüller | JA studio | Architects for Urbanity | Gonzalez Hinz Zabala, Sastre Vielba | Studio BÄNG | Guerra De Rossa Arquitectos, Pedro Livni | Fala