The new public space

The proposal understands culture as a grouping of knowledge, of intellectual and artistic expressions that characterize a society.

The concept «grouping» serves as a backbone of the Cultural Center through a central plaza.

The typical porticoed architecture, so successful and practical, finishes completing this plaza by means of a perimeter arcade that protects us from rain and sun.

The distribution of the program emphasizes the opening of the plaza towards the street and towards the center of town, as a reflection of the willingness to open and welcome that a public building should represent.

credits

architect: clkarchitects  |  team: Joaquin Vaquero, Christian Alvarez, Begonia de Andrés, Paloma Aranda, Jaime Castilla, Iñigo Esteban, Adrián González, Begoña López, Alba Martinez, Sonia Ramos  |  client: Unknown  |  status: Competition (2019)  |  location: Santander, Spain  |  climate: Oceanic / maritime, Temperate  |  material: concrete  |  environment: Industrial  |  visualizer: Estudio NOD  |  budget: 2.000.000 €  |  scale: 1.000 m2 medium  |  ratio: 2.000,00 €/m2  |  types: cultural, cultural center  |  views: 1.296