• Boarding school and canteen in Malles

  • 1641-NUV-IT-2014
  • by Nuvolab

The project seeks graduals urban relationships inserting itself into the landscape taking advantage of the slope to minimize the new sight impact with the building. The passage between the upstream and the built lawn area downstream is accompanied by the extension of the slope into the project area with the gradualness of different materials:

the roof covered with vegetation in continuity with the orography of the land, the exposed wood facade of two upper floors and the mineral facade on the ground floor of the boarding school.

credits

architect: Nuvolab  |  collaborator: aei, M&E  |  client: Unknown  |  status: Competition (2014)  |  clasification: 2 rang  |  location: Malles Venosta, Italy  |  climate: Oceanic / maritime, Temperate  |  materials: concrete, wood  |  environment: Mountain  |  visualizer: Studio  |  scale: 16.255 m2 large  |  types: education, school  |  views: 5.955