«Sleep on any major changes before committing.»

The client asked for a proposal to renovate his current apartment in Brooklyn, prior to make a decision on either keep his current place or move to a new one.

The brief called for a transformation of a small 50 sqm two bedrooms apartment into a one bedroom with larger areas.

We were able to achieve this by removing many of the non-original walls, creating a more straightforward layout. The reorganization of the program allowed us to take full advantage of the natural light and opening up the space into a large studio, composed by a small entrance hall, bathroom, kitchen and an open studio area.

credits

architect: Francisco Rocha  |  client: Private  |  status: Project (2018) Construction  |  location: New York, United States (40.650002, -73.949997)  |  climate: Continental, Temperate  |  material: undefined  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  scale: 50 m2 extrasmall  |  types: appartment, residential  |  views: 1.051