Developed by government backed CaoHeJing HiTech Park, the project is aimed as CaoHeJing’s platform for innovation. The new Centre will support and nurture hightech firms, and connect local and overseas university graduates and enterprises and act as an accelerator for new technology in China.

The project sits on the edge of Shanghai Caohejing HiTech Park, a state level economic and technological development zone covering an area of 14.5 km2 east of downtown Shanghai, and home to some 1200 domestic and overseas hitech companies.

The project composing of three volumes split by two external landscaped terraces that contain shared meeting and support functions. The two upper volumes contain divisible incubator studio space while the lower volume contains the main lobby, exhibition and event space and a coffee bar.

The volumes are playfully staggered to create a combination of exposed and shaded external spaces that can be utilised at different times of the year in Shanghai’s variable weather conditions. By doing this we create a direct connection to exterior green space for the buildings occupants to use throughout the year. The project is expected to complete in 2020.

credits

architect: Schmidt Hammer Lassen Architects  |  client: CaoHeJing High Tech Park  |  status: Competition (2017) Project (2017) Construction (2017 - 2020)  |  clasification: 1 rang  |  location: Shanghai, China  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  materials: metal, glass  |  environment: Urban  |  consultant: UDG  |  visualizer: Beauty and the bit  |  scale: 12.187 m2 large  |  types: cultural, cultural center  |  views: 2.353