Located on top of the hill, finding its way among the trees, the chapel is placed looking towards the valley. The geometry is the result of the combination of two slightly shifted squares. Completing the full geometry, the space in front of the building is kept open for people to gather. The only opening is the entrance. Inside, the space is wider as one goes towards the altar. At the back of the altar, the building opens creating a natural view towards the valley. An earthy tone is used for the materiality of the building itself and the furniture inside is made of wood.

credits

architects: Alex Tintea, Sevak Asatrián, Andrés Pastrana  |  client: Young Architects Competitions  |  status: Competition (2019)  |  competition: Rwanda Chapel  |  clasification: finalist  |  location: Rukomo, Rwanda (-1.378653, 30.249170)  |  climate: Desert / arid, Hot  |  material: concrete  |  environment: Forest  |  visualizer: Studio  |  scale: 90 m2 extrasmall  |  types: chapel, religious  |  views: 857

same competition (+6)

Bruschy Cunha Reis | Benjamin Nicaud, Victor Saghattchi | Leart Miftari, Adonis Rexhepi, Blerim Bajraliu, Arber Sadiku | Pietro Colonna Architect | Axel Burkhard | Alex Tintea, Sevak Asatrián, Andrés Pastrana | Sergio Llobregat Ruiz, Joan Maravilla Toldrà