Comprehensive refurbishment of an office building designed by the architects Fargas and Tous during the 90s.

The proposal aims to increase the energy efficiency, reduce the building maintenance, achieve the LED certification and update the public image of the offices. To do so, the project includes the substitution of the cooling/heating system plus specific interventions on the external envelope and common spaces, specially the lobby and entrance hall.

The design strategy includes the suppression of all the add on elements to the building along the years in order to achieve a bright , diaphanous and comfortable space through the use of colour white and materials such as wood.

credits

architect: BAAS Arquitectura  |  collaborator: Ismael Heras, Mariona Guàrdia, Aleix Arcarons, Eva Jimenez, Ivan Lorite, Enric Navarro, Andrea Salvador  |  status: Project (2011) Construction (2011 - 2013) Completed (2013)  |  consultant: PGI Grup, Jaime Batlle, Ismael Heras, Mariona Guàrdia, Aga Suchocka, Aleix Arcarons, Eva Damià, Eva Jimenez, Enric Navarro, Andrea Salvador, Mireia Monràs, Mercè Mundet, Ivan Lorite, Zoí Casimiro, Xavier Gracia, Gonzalo Heredia Fachadas (FAC Naming), ClaSe BCN  |  structural engineer: BOMA  |  landscape: EMF Martí Franch  |  visualizer: Studio  |  scale: 11.700 m2 large  |  types: office, office building, refurbishment  |  views: 1.685