The desire to establish a relationship with the few but clear elements that characterize the landscape has placed itself at the base of the compositional logic. Proceeding with the definition of the intervention, the intention was to bring the dialogue to the human scale, favoring the meeting between people and different figures through the interaction between the spaces. The building emerges in all its attractive strength towards the road front, showing itself as a monolith of concrete, dug in some places to accentuate its sculptural character. An element, an inhabited wall that stands out above all, is configured as a real landmark in the territory, able to attract on itself the gaze of anyone who passes by the main road, which is a few meters away. This front, in its desire to constitute an evident and recognizable sign, represents the face of the company, of which it anticipates some peculiarities such as the excavated material, the relationship with water and the essentiality of forms.

Proceeding to the east, the absence of positive elements able to stimulate the quality of the intervention, led to the creation of a broad green belt. This, together with the wall that conceals the showroom, is the closing element compared to the adjacent industrial buildings. The introspective intention of the project is also evident through the opening of all the rooms on a large central courtyard, a suture element that also constitutes a visual cone towards the natural landscape to the north. A constant reference both for the flow system and for the courts, it was the monastic system, a self-sufficient system capable of establishing continuous relations between interior spaces and cloisters. The courts are the result of the two different layers, the purely functional north-south of the industry and that of the showroom, which becomes a trace and memory of the pre-existing industrial pavilion. To interrupt the continuity of the central cone is the glazed loggia between the exhibition area and the administrative area. Together with the winter garden, this element constitutes the connecting plug to close the annular path that connects all the spaces.