The plot is located in a new growth area in the municipality of El Vendrell (Tarragona). With a 32 x 29 meters rectangular shape and totally flat, with access from a pedestrian street.

We are entrusted to design a building to house a kindergarten for children between 0 and 3 years old.

Taking into account that at these ages the children are just learning to walk and the possibility that all the classrooms have access to the outside garden, we decided that the building would be developed on one floor occupying the entire building land.

We take advantage of the distance to borders established by the regulations to locate the patios as an extension of each of the classrooms.

A compact building with a centrifugal organization around an atrium with overhead light, and a wooden arcaded structure that clearly, honestly and didactically defines the construction of all the spaces.

credits

architect: Bxd Arquitectura  |  team: Francesc Buixeda, Javier Ivorra, Jean Craiu  |  client: Private  |  status: Project (2020)  |  location: El Vendrell, Spain (41.4536, 2.0457)  |  climate: Temperate, Mediterranean  |  material: wood  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  budget: 360.000 €  |  scale: 525 m2 medium  |  ratio: 685,71 €/m2  |  types: education, nursery  |  views: 556