The project research investigates the topic of contemporary education: the core idea is to open the school in order to turn it into a public-oriented area able to interact with the community. Therefore, the school shifts from a close system to an open one. The project also triggers a rethinking of the educational institute as a proper public space, absolving either to its fundamental functions and at the same time providing alternative uses according to the community’s needs.

credits

architects: Paolo Russo, Fabiana Ledda, Riccardo Onnis  |  clients: Fondazione Agnelli, Compagnia di San Paolo  |  status: Competition (2017)  |  competition: Enrico Fermi School  |  location: Turin, Italy (45.034538, 7.671102)  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  materials: ceramic, concrete  |  environment: Urban  |  consultant: I.A.U. srl  |  visualizer: Francesco Bonanomi  |  scale: medium  |  types: education, refurbishment, school  |  views: 2.793

same competition (+3)

Wow Architettura | [A+M]2 architects | Laboratorio Permanente | Paolo Russo, Fabiana Ledda, Riccardo Onnis