The new operation is presented as an urban object articulating the different scales of the site. We have the will to compose with the existing elements in order to generate a coherent whole which will affirm the public and institutional character of the plot. Framed to the south by the future housing units of the Eco-Quartier, the project is based on the arrival of this new urban density in order to connect the plot with the rest of the urban fabric of the capital. This relationship with the neighborhood will install new soft-mobility links in the village, and deal with the existing isolation situation of the plot by offering residents the possibility of reaching the town hall and the school following a pleasant route.

credits

architect: Cathrin Trebeljahr  |  client: Unknown  |  status: Competition (2020)  |  clasification: 1 rang  |  location: Juvigny, France (46.217433, 6.282715)  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  material: wood  |  environment: countryside  |  visualizer: Studio  |  budget: 3.080.000 €  |  scale: 1.920 m2 medium  |  ratio: 1.604,17 €/m2  |  types: cultural, mixed use  |  views: 342