The project aims to build, reinterpret and recover the spirit of limit that the columns used to have while the German Pavilion was not yet build in 1929.

The horizontal and dynamic plane of the water is moved to the vertical, becoming the reflection of the pavilion itself. A new horizon that expands the pavilion to the exterior.

The verticality enhances and emphasises even more its presence. It hides, refuses and covers the Mies pavilion in order to discover it behind the great curtain.

It is not an object. The project builds a space between columns of light. A new promenade next to the existing pavilion. An enclosure to which we ascend.

The project builds and experience, an installation able to establish a dialogue with the pavilion.

credits

architects: Marc Subirana, Luís Bellera  |  client: Fundació Mies van der Rohe  |  status: Competition (2016)  |  competition: Fear of Columns  |  clasification: finalist  |  location: Barcelona, Spain (41.370609, 2.150220)  |  climate: Mediterranean, Temperate  |  materials: metal, plastic  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  scale: extrasmall  |  types: cultural, pavilion  |  views: 2.961

same competition (+1)

Jose Javier Durán Heras, Alfonso Parrado García | Marc Subirana, Luís Bellera