• β

  • Beta Architecture
    studio specialized in
    unbuilt architecture

Our work.
Collection.

Es tracta d’un projecte de nova construcció d’un equipament destinat a Filmoteca al centre de la Ciutat d’Inca, a la comarca del Raiguer de Mallorca; àrea de transició entre la zona muntanyosa, la zona plana i la zona costera del Nord de l’Illa.

El solar s’ubica al Centre de la Ciutat, a un punt estratègic entre l’Ajuntament, ubicat a la Plaça Major, i la zona del Teatre. L’objectiu urbanístic del projecte és crear un eix sociocultural unint els dos punts importants a la ubicació del projecte amb el mateix carrer d’unió. D’aquesta manera es crea una nova xarxa semipeatonal per donar suport als actuals carrers peatonals i conviure amb els carrers rodats importants de la zona.

L’objectiu del projecte de la Filmoteca és crear un equipament que sigui un punt de reunió pels diferents ciutadans d’Inca gràcies a la diversitat d’usos de l’edifici. La Filmoteca consta d’un programa compost de dues sales de projecció soterrades, una biblioteca, un restaurant, una sala expositiva, unes oficines i un local comercial. Totes les diferents zones tenen la mateixa temàtica en comú: la filmografia.

Per aquest projecte i per les característiques que representa , s’ha optat per una estructura de formigó prefabricat, per tal de cobrir les grans llums de l’edifici, que venen donades per les sales de projecció que trobem soterrades i marquen la composició estructural de l’edifici.

Pel que fa a l’estratègia de façana i detectant les condicions que envolten el solar, s’utilitzen les típiques fusteries mallorquines adaptades a l’escala del projecte amb l’objectiu d’arribar a un punt d’equilibri amb la obra nova i l’edificació de l’entorn.