Guggenheim Helsinki
1509-GBO-HEL.FI-2014
Architect: Gabriele Boretti
Clients: Helsinki Municipality, Guggenheim Foundation
Status: Competition (2014)
Location: Helsinki, Finland
Coordinates: 60.163658, 24.955207
Climate: Continental, Temperate
Material: Wood
Environments: Seaside, Urban
Visualizer: Studio
Scale: Large
Types: Cultural, Museum

Now here and later there, a great and precious box that strongly belongs to its places but that contemporarily passes of hand in hand, spreading the culture of its people, coming up to those people that don’t even know about its existence, once going back home as a fisherman back on the ground, filling the void that has been left for days. Itís a wonderful dream, but perhaps for this it could be a step away from reality.

The rest is architecture, combining in rigorous way materials extremely full of meaning.

Competition: Guggenheim Helsinki | Post date: 20/04/2016 | Views: 8.372