• Hospital of Nova Gorica

  • 2108-ETB-SI-2017
  • by ETB Studio

The project inserts the new volume into the area discretely but clearly, through an additional building of four levels towards the north, detached from the existing buildings and facing the new urban park, therefore defines a new public, central-orientated core, connected to the park and pedestrian ways but also protected from road traffic.

The structure of the building made of concrete with an external prefabricated skeleton, whose voids are filled in printed glass, adapting its opacity to privacy requirments of internal spaces. The building results as an extremely compact but permeable, opened to the multiple visuals of the outer green spaces.

credits

architect: ETB Studio  |  team: Alessandro Tessari, Matteo Bandiera, Mariapia Tessarolo  |  client: Hospital of Nova Gorica  |  status: Competition (2017)  |  clasification: 2 rang  |  location: Nova Gorica, Slovenia (45.958443,13.6444134)  |  climate: Continental, Temperate  |  materials: concrete, glass  |  environment: Urban  |  landscape: Ana Tepina  |  visualizer: Studio  |  scale: medium  |  types: healthcare, hospital  |  views: 2.353