The project we propose for Tirana’s Lake Park Entrance takes into account a local and general approach on the idea of Landscape. We attempt to produce a series of local singular interventions, which, observed from a further point of view, reveal a border, a clear difference in quality between the Park and the City.

This series of singularities includes, amongst others, a playground, a public service building, the modification of an existing street path.

credits

architects: UHO, Building Building, Elias Guenoun Architecture  |  team: Nastasia Bettarel, Chiara Buccolini, Fatme Hassan, Manon Lespagney, Adrien Quennepoix  |  client: Unknown  |  status: Competition (2015)  |  clasification: 1 rang  |  location: Tirana, Albania (41.314508, 19.821603)  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  material: undefined  |  environment: Park  |  consultant: Studio Rebus, David Levain, Simon Boudvin, VPEAS  |  structural engineer: Bollinger + Grohmann  |  visualizer: Studio  |  scale: extralarge  |  types: landscape, park  |  views: 2.733