People don’t really realise the benefits of the sky until they cannot see it, because of clouds. Its abscence gives itself its importance. The big roof above the city makes people miss what they are used to enjoy unconsciously and they want to chase it.

The proposal was to create a theoretical cloud to house a residence expansion for the near Imperial College as well as offices for the adjacent Victoria & Albert Museum.

In such a constrain place, ful of heavy historical red brick buildings, the building’s aim is to create a space where diversity and activity meet, a significant place in the whole Exhibition Rd. As clouds do with the sky, the new urban piece firstly denies the entrance square just to dignify it. Once experienced the big marbled wall, which power perfectly follows the rules of the street constructions, the space extremely spreads full of light, a treasure in a city like London. It offers a Mediterranean atmosphere inside a grey metropolis.

What visitors discover in their way to the residence, the offices or the museum is a new sky inside London. An abstract and timeless space between matter and history.

credits

architect: Felipe Sancho Cervera  |  client: ETSA Zaragoza  |  status: Academic Project (2016)  |  location: London, united kingdom (51.496942, -0.173364)  |  climate: Temperate, Oceanic / maritime  |  material: stone  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  scale: 6.400 m2 medium  |  types: administrative center, cultural, institutional, museum, public space, residence, residential, square  |  views: 2.659