The new floating museum and wetlands centre emerges from the banks of river Glomma as a gateway towards the natural reserve area. Wooden and sinuous, the building’s form becomes part of its context and surrounding ecosystem. A continuous landscape experience offers views to the surroundings and provides a series of indoors and outdoors activities and exhibition areas.

credits

architect: Parallel Collective  |  team: G.Motta, G.Karampelas, A.Rossi, D.Hernandez, S.G.Gomez  |  collaborator: A.Eirabie  |  client: Unknown  |  status: Competition (2020)  |  location: Fetsund, Norway (59.92463 11.15711)  |  climate: Oceanic / maritime, Temperate  |  materials: glass, wood  |  environments: Forest, Riverside  |  visualizer: Studio  |  scale: 2.000 m2 medium  |  types: cultural, museum  |  views: 341