The building will be used by several local sports clubs of Houten like hockey, baseball and handball.
Besides the use for sports, the building will be used for educational activities and will it be a social meeting point for the whole area. The two layered building is positioned in the centre of the new sports area, surrounded by various sports fields.

The ground floor serves as a facility area where the dressing rooms and the storage areas are located.

This level is mostly hidden by grass covered banks. These banks let the building adapt into the open and green environment and create a physical and playful connection with the first floor, where the canteen and the multifunctional area’s are located. From this level the building and the surrounding terraces serve with wide views over the sports park. Clear shapes and outlines have been chosen, which are amplified by the minimalistic details and the use of plain materials such as wood and glass.

credits

architect: Moederscheim Moonen  |  team: Erik Moederscheim, Ruud Moonen  |  status: Project (2011)  |  engineer: DWA  |  structural engineer: CAE Nederland BV  |  visualizer: Studio  |  scale: 1.100 m2 medium  |  types: sport, sport center  |  views: 4.036