• Nuovi Uffici Giudiziari

  • 2919-CIA-CTA.IT-2020
  • by Cinque A

The aim of the proposal was to break the area layout and to recover the connection with the sea by inserting public spaces directly connected with the new building. To allow this configuration the new Court would be composed by two buildings:the Law Court offices and the Public Prosecutor’s office.

credits

architect: Cinque A  |  team: Matteo Benigna, Matteo Cecchi, Diego Collini, Marco Gatti, Giovanni Manzoni  |  collaborator: F&M Ingegneria  |  client: Regione Siciliana  |  status: Competition (2020)  |  competition: New Catania Courthouse  |  clasification: 3 rang  |  location: Catania, Italy (37.510618,15.103028)  |  climate: Temperate, Mediterranean  |  materials: concrete, glass  |  environments: Urban, Seaside  |  consultant: Omniacustic, Schueco  |  visualizer: studio Bark  |  budget: 26.000.000 €  |  scale: 12.000 m2 large  |  ratio: 2.166,67 €/m2  |  types: administrative center, institutional  |  views: 1.100

same competition (+2)

Cinque A | In Nova Studio | Ganko, Supervoid Architects