O Moinho – The Mill House was designed with the Fussen family for their holiday ocassions that over time could be converted into a rural accommodation in that area.

Its out-of-town location allows you to get closer to nature as well as mental and spiritual relaxation with your surroundings.

The houses were redesigned according to the premise of rehabilitating pre-existing structures on the site, in addition to the mill.

Thus the architectural solution obtained results from a reflection on the existing and reuse of the structures to first:
maintain the dignity of what you still have;
a thoughtful project in an efficient and rational manner;
offer a unique space and distinct reality with unique atmospheres and ambiences and characteristics of the place.

credits

architect: Studio Nascente  |  team: Fernando Vieira, Proteek Ahmed  |  client: Fussen  |  status: Project (2018)  |  location: Lisboa, Portugal  |  climate: Mediterranean, Temperate  |  materials: stone, wood  |  environment: Undefined  |  visualizer: Studio  |  scale: 180 m2 small  |  types: house, refurbishment, residential  |  views: 696