The new Piazza Giacomo Matteotti presents a design that is able to generate an articulated spatial sequence in which it is possible to find areas of a different nature. This richness makes the Piazza a place full of vitality where every citizen, of any age, will be able to live some moments of the day and feel part of the Foligno community, thus pursuing the image of a multigenerational square.

credits

architect: Atelier QUAGLIOTTO  |  team: Samuel Quagliotto  |  client: Fondazione Carifol  |  status: Competition (2018)  |  competition: Piazza Giacomo Matteotti  |  location: Foligno, Italy (42.9555,12.7036388)  |  climate: Temperate, Mediterranean  |  material: brick  |  environment: Old town  |  visualizer: Studio  |  scale: 1.920 m2 medium  |  types: public space, square  |  views: 807

same competition (+2)

Castegnaro Gomiero Rizzo | Andrea Dameno | Atelier QUAGLIOTTO