• Reconstruction of a boathouse

  • 2568-JSB-NO-2019
  • by James Barber

A reconstruction of a ruined boathouse (naust) in Rogaland, Norway.

Existing stone walls on the site are retained and rebuilt and a secondary light-timber and steel structure sits protected between them.

The stainless steel rust-resistant skin acts as protective shell against the salt and rain in this exposed situation facing the North Sea.

Sliding steel panels cover the windows and openings when the building is unoccupied and during Winter storms.

credits

architect: James Barber  |  client: Private  |  status: Project (2019)  |  location: Rogaland, Norway  |  climate: Oceanic / maritime, Temperate  |  materials: stone, metal, wood  |  environment: Seaside  |  visualizer: Studio  |  scale: 45 m2 extrasmall  |  types: house, refurbishment, residential  |  views: 745