Reconstruction of the Anvaing School Group
2460-LT2-BE-2019
Architect: LT2A
Client: Wallonia-Brussels Federation
Status: Competition (2019)
Clasification: 1 prize
Location: Anvaing, Belgium
Climate: Oceanic / maritime, Temperate
Materials: Wood, Concrete
Environment: Urban
Visualizer: Studio
Budget: 7.500.000 €
Scale: 5.000 ㎡ Medium
Ratio: 1.500,00 €/㎡
Types: Education, Refurbishment, School

The Royal Athenaeum of Anvaing will begin a new life. Its renewal will last several months during which old and new buildings will have to coexist. The project consists of three articulated volumes:

– The vocational school with the administration
– The college with common paving rooms in the DRC
– The school restaurant can be used independently for other events.

These large poles can work together as well as separately. The configuration of the building offers optimal flexibility to the future teaching team. Different access to the site reinforces this flexibility. Much attention has been paid to the ground floor. The merger of certain pieces creates synergies and offers freedom to future users without weighing on the budget. This is the case of the hall-library-multipurpose hall or refectory-sanitary.

Team: Paul e lambert | Collaborator: Open architectes | Consultant: Adem | Post date: 16/04/2019 | Views: 3.786