Revised Pantheon
0743-FAL-TYO.JP-2012
Architect: Fala
Status: Competition (2012)
Clasification: 2 prize
Visualizer: Studio
Scale: Small
Types: Intervention, Public space

Everything happens in that square. A market filled with tourists, color, light, movement. Apparently there is no order.

A large shadow would cover the entire square. In the center, a small opening would give a reason to go under the structure. The strength of the monolith only makes sense for the beauty of its exception.

We propose a massive concrete structure, which is a shadow on the market, a tent in the square, a pantheon. It is a force that tries to impose an abstract order on the site.

Product of a simple geometry, the square is 100 meters long and is oriented north-south. The monolithic slab is supported by a regular grid of concrete columns; in the center there is the light source, an exception that gives the whole a reason. Even if very large and imposing as it is, that light is what will be remembered.

Team: Filipe Magalhaes, Ana luisa soares, Filipe Paixão | Post date: 07/01/2013 | Views: 2.914