Sustainability was key to the masterplan. To begin with, the site analysis focused on the luminous and acoustic parameters that defined the place, so that the new complex wouldn’t affect the former perception of the place. Its design responds to the needs of an interdisciplinary marine research, encouraging intercommunication and providing flexible, light-filled working spaces in which research teams can expand and interact with ease.

credits

architects: Alba R. Illanes, Amelia Seisdedos  |  client: ETSA Madrid  |  status: Academic Project (2016) Project (2016)  |  location: Cádiz, Spain (36.387405, -6.200870)  |  climate: Mediterranean, Temperate  |  material: undefined  |  environment: Seaside  |  consultant: Mansilla y Tuñon  |  visualizer: Studio  |  scale: extralarge  |  types: masterplan, public space  |  views: 1.931