• β

  • Beta Architecture
    studio specialized in
    unbuilt architecture

Our work.
Collection.

With the spirit to preserve Santa Clara, the adaptation of the Market is proposed as the insertion of a freestanding structure into the main hall.

A modest yet eloquent pavilion that borrows and explores the as-found qualities of the Santa Clara architecture; a roof that provides shelter; a box organising the ground floor space; and a raised level from where to look back to the city. Its aim, to relate to the building as much as to the city fabric, engaged with the former as well as autonomously present in the urban life of the latter.

To this end, the pavilion’s footprint remains neutral: it assumes effortlessly the rectangular shape of the hall while standing independent to its perimeter, as if a pavilion had been inserted into a garden. To accommodate new activities, the pavilion houses a set of facilities on the ground floor (restaurant, bar, shop and exhibition) as well as a multipurpose platform with outside views.