• Skogfinsk Museum

  • 2146-MAS-NO-2017
  • by MAS

Approaching Svullrya from the west, one is attracted by an iconic silhouette of the new museum. It stands between birches and pine trees as a recognisable figure, awakening curiosity, and reminds of something, which has always been in the area. It’s an inviting house, which not only fascinates with its special function and activities, but also with its spatial qualities, atmosphere and materiality. Buildings’ architectural solutions create maximum flexibility, while a unique character and small scale is preserved.

Museums functions are packed together to achieve the most rational buildings operation and maintenance. Museum becomes a meeting place all-year-round. Under the Skogfinsk roof visitors meet across the age, culture and background.

credits

architect: MAS  |  team: Arminas Sadzevicius, Milda Naujalyte  |  client: Norske Arkitekters Landsforbund  |  status: Competition (2017)  |  competition: Skogfinsk Museum  |  location: Svullrya, Norway (60.417260, 12.399540)  |  climate: Artic / polar, Cold  |  material: wood  |  environments: Forest, Riverside  |  visualizer: Studio  |  scale: 1.600 m2 medium  |  types: cultural, museum  |  views: 2.734

same competition (+6)

Opposite Office | NOMO Studio | Sanden Hodnekvam | m2ft | Onirism | Aulets, Aixopluc | MAS