Skogfinsk Museum
2148-OSM-NO-2017
Architect: Onirism
Client: Norske Arkitekters Landsforbund
Status: Competition (2017)
Location: Svullrya, Norway
Coordinates: 60.417260, 12.399540
Climate: Cold, Artic / polar
Materials: Concrete, Wood
Environments: Forest, Riverside
Visualizer: Onirism
Scale: 1.600 ㎡ Medium
Types: Cultural, Museum

The village is on the old swidden with a fence around it.
During the Svedjebruk not all of the wooden material burned completely. The biggest black logs were used as a fence around the fall.

In the same way our architecture is a fence around the village, embracing the trees and extending his protection to the “Finnetunet”; historical testimony beyond the river.
Through a simple sign we enclose all that is most important is in this place.

The embrace is generated by an architecture of wood. The museum is a long roof, similar to the “Langhaus”. This wood is black, like the logs left behind by the slash and burn process. This process of sufferance of nature, is testified by the presence of birch trees that slowly colonized the river bank near the project site.

The buildings of the settlement are here represented as severe stone blocks. Their autonomy is both by means of function and material, but they connect with the long roof.
Tied together by the long roof of the museum, a series of space penetrate the forest by leaning on the gentle slope through the river; In analogy with the «Finnetunet» beyond the river.

The functional independence of the blocks allow a easy extension of the functions in Byggetrinn 2 trough the addition of new blocks without compromising the activity of the museum and maintaining intact the the project concept

Competition: Skogfinsk Museum | Team: Gabriele Boretti, Francesco Balsarini, Edoardo Businaro, Tommaso Pieri, Riccardo de Vincenzo | Post date: 23/01/2018 | Views: 3.314