The purpose of the project was to propose the primitive shape of the house: open towards the landscape and concealed in the background. So, inspired by the shape of the tree, the cabin is supported by a structure that, lifting it from the ground, allows to integrate it and conceal it in the foliage of the trees. The cabins are designed both for couple and families or groups of 4 people.

The collective services of hotel recall the shape of the cabin, however, they maintain the internal structure in the walls. These services, always combined, create a tension between the two volumes opening up to the landscape in order to allow the entrances to the surrounding, or the creation of big observation decks. Furthermore, another purpose was to operate in a non-invasive way to the preexisting of the castle and, at the same time, we wanted to make it available to the customers of the hotel and visitors.

Especially, for this reason, it is expected an additional access through a ramp (provided with a panoramic view) which, ideally, recalls the design of the castle, and a pavement that makes the visit more comfortable besides a panoramic overhanging view. The paths follow the hilly walk and end up with small pools. To be in harmony with the context, it was used wood, in its different finishings, as the principal material.

credits

architect: BSTR architects  |  client: Young Architects Competitions  |  status: Competition (2017)  |  competition: Castle Resort  |  clasification: 1 rang  |  location: Roccamandolfi, Italy (41.495401, 14.346270)  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  material: wood  |  environment: Mountain  |  visualizer: Studio  |  scale: 2.000 m2 medium  |  types: cabin, hotel, microarchitecture, residential  |  views: 360

same competition (+6)

BSTR architects | Fondaco Architettura | Orto Atelier | Benjamin Nicaud, Nicolas Pabion, Axel Burkhard | Gregory de Giacomi | Laura Parra, Sara Olier, Mateo Agudelo, Benjamín Gómez, Juan Jose Arbelaez | Anna Puig, Mireia Pla, Pla Puig, Carlos Gonzalvo