The Silo
1123-COB-CPH.DK-2014.16
Architect: COBE
Client: Union Holding
Status: On going (2016)
Location: Copenhagen, Denmark
Climate: Temperate, Oceanic / maritime
Material: Concrete
Environments: Seaside, Industrial
Visualizer: Studio
Scale: 8.500 ㎡ Medium
Types: Appartment building, Housing, Refurbishment, Residential

The 62 meters and 17-storey tall transformed silo will become a natural point of orientation in Copenhagen’s new neighborhood Nordhavnen. The demands for storage and handling of grain has led to magnificent spatial variation floor by floor. This will result in 40 different apartments, stacked on top of each other within the existing silo structure. In addition, public functions are located on the top and bottom floor to ensure a multi-dimensional experience for the various users of the building. The Silo will thus be inhabited, but at the same time also be a destination for all Copenhageners; a kind of urban silo.

Team: Dan Stubbergaard, Caroline Nagel, Greta Tiedje, Claes Nilsson, Ted Schaumann, Navid Christensen, Alexander Ejsing, Rune Boserup, Liv Moodie, Caroline Henke, Emil Scharnweber, Emre Senoglu, Kaisa Lillemets, Milda Naujalyte, Elin Parry, Javier Hernani | Collaborator: Wessberg, Alectia | Post date: 10/03/2015 | Views: 7.548