The ensemble of interventions for the new Museum in Toledo is organized as an open complex where archaeology fits in the urban fabric as a natural component of the city.

The Museum is designed as a series of courtyards and exhibition halls which follow the guidelines dictated by the archaeological remains. Indoor and outdoor spaces are spontaneously interwoven so the building is not an object to be contemplated but a place for contemplating. Along the perimeter, the whole is protected by gentle slopes that avoid creating an imposed profile upon the place. Likewise, the roof takes the scale of the historical city.

Each specific intervention is bonded together with the rest to achieve a continuous growth where both past and present traces become key values for the project.

credits

architect: Paredes Pedrosa  |  team: Angela García de Paredes, Ignacio G. Pedrosa, Alvaro Rábano, Clemens Eichner, Lucía Guadalajara, Angel Camacho, Blanca Leal, Ingrid Campo  |  client: Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha   |  status: Competition (2010)  |  competition: Toletum Visigodo  |  location: Toledo, Spain (39.864058, -4.035944)  |  climate: Continental, Temperate  |  material: undefined  |  environments: Riverside, Urban  |  visualizer: Studio  |  scale: 10.450 m2 large  |  types: cultural, museum  |  views: 1.726

same competition (+2)

Cruz y Ortiz | Paredes Pedrosa | Mansilla & Tuñon