Urnes World Heritage Centre
2263-NAK-NO-2021
Architect: Nordland Arkitekter
Client: Unknown
Status: Competition (2021)
Location: Urnes, Norway
Climate: Oceanic / maritime, Temperate
Material: Wood
Environment: Riverside
Visualizer: Studio
Scale: 709 ㎡ Small
Types: Cultural, Museum

Our proposal for a new World Heritage Centre is designed to sit lightly in the landscape and to be subordinate to the Stave Church and the other buildings in the area. Through a humble architecture the project creates a unifying, site-specific narrative about the area’s unique natural and cultural heritage. The proposal goes beyond the design of the World Heritage Centre, by offering a coherent journey-based concept for experience and movement through the area to the church. The proposal makes the new World Heritage Centre a small piece of a larger narrative, linking the qualities of the area and supporting sustainable tourism in Urnes.

Post date: 08/09/2022 | Views: 323