Våler school and activity house
2062-MAS-NO-2017
Architect: MAS
Client: Unknown
Status: Competition (2017)
Location: Våler, Norway
Coordinates: 60.673634, 11.830029
Climate: Continental, Temperate
Material: Wood
Environment: Riverside
Visualizer: Studio
Budget: 23.000.000 €
Scale: Medium
Types: Education, School

The aim of the project is to bring Våler town even closer to nature, especially Glomma river, and to create a place, where everyone is welcome. Residents of all ages will meet and interact daily throughout educational, cultural and sports activities. The new building is attached to the existing school in a smooth way and opens up towards the town. Different functions are organised in a way, that suits for sharing as well as independent use. The project connects with the surroundings through the green outdoor space, that can be used both by school and the residents. In this way a new public ‘living room’ is created in Våler.

Team: Arminas Sadzevicius, Milda Naujalyte | Post date: 14/11/2017 | Views: 4.203