We decided to create a window, a large glass curtain over the barranquilla landscape, a unique piece of landscape art.

We propose a monument to serve the city and its inhabitants, a work with which people can interact directly. For this reason, we conceive the monument as a piece of public infrastructure (bridge + park) at the service of the community.

This bridge will positively transform the place, making it friendly for the ordinary citizen, facilitating pedestrian connections in the area and converting a residual space into a public space for the Barranquilleros.

From residual space to oasis for people, the rotunda will become a large park and will be a seed to humanize the place and improve the quality of life in the area through the creation of public space.

credits

architects: Santiago Buendia, Felipe Rodriguez, AR-AR  |  team: Carlos Martinez, Santiago Buendia, Felipe Rodriguez  |  collaborator: Valentina Torres, Raul Fadul  |  client: Sociedad Colombiana de Arquitectos  |  status: Competition (2017)  |  location: Barranquilla, Colombia  |  climate: Hot, Tropical  |  material: undefined  |  environment: Park  |  visualizer: Studio  |  budget: 2.000.000 €  |  scale: 7.000 m2 medium  |  ratio: 285,71 €/m2  |  types: intervention, public space  |  views: 1.443