Winery in Valdobbiadene
0640-MFA-TSF.IT-2012
Architect: MFA
Status: Competition (2012)
Clasification: 2 prize
Visualizer: Studio
Scale: Medium
Types: Commercial, Winery

The project tries to achieve a balance between its representative character and its willing to integrate into the landscape, searching its essence in the relationship between primary structures without abandoning the conceptual and spatial dimension of the constructive archetype.

The wall, intended as a memory of the ancient signs that represent agricultural landscapes, generates a new public space, highlighting the idea of transformation.

The base is to strengthen the primal meaning of connection to the floor of the building, underlining the relationship of the winery with the surrounding landscape. Conceived as an element with its own identity, the base reveals another level, from whose background new and existing stand out.

The structure of the building turns out to be capable of delineate the presence and mission of the winery and its iconographic impact, although related to the environment, makes the building an identifiable mark in the territory. The structure itself causes a soft distinction between the productive activities of the winery and the flow of visitors. For both functions in fact, it creates a defined space but not totally separate from the rest: a space throbbing with activities related to the knowledge of wine tasting, to its scientific and convivial insights. Thus a new level is established, hosting all public functions, welcome point, showroom, degustation area and guest rooms.

Team: Erica Beluffi, Daniele Quadri, Nicola Martinoli, Anna Ghirardi | Post date: 25/10/2012 | Views: 1.883