El lloc. El solar on es projecta el nou equipament es troba en un lloc privilegiat. Està situat en la cruïlla del Passeig Marítim i l’Escullera de Ponent de la ciutat de Vilanova i la Geltrú, el barri que entrega la ciutat amb el mar. L’actual edifici del CNV es presenta al Passeig Marítim i recull la Rambla de Joan Baptista Pirelli creant l’entrada al port. Així doncs, per la seva condició de front marítim, el Club Nàutic es converteix en un dels edificis representatius de la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

La proposta. El projecte s’entén com un sòcol que envolta la planta baixa de l’edifici existent, sense comprometre l’estructura, per tal de resoldre les noves exigències d’ús així com per aconseguir una nova imatge unitària del mateix. Es tracta d’una peça massiva que manté una relació íntima amb l’exterior i que resol la trobada amb l’edifici existent incorporant-lo totalment. El nou programa es situa responent als espais exteriors que el rodegen.

Una coberta es situa sobre el sòcol creant un nou espai públic representatiu per al club i sobretot per la ciutat.  La posició de la nova peça, perpendicular al Passeig Marítim recull el Port i gràcies a la seva pròpia direccionalitat, reforça l’accés en continuïtat amb la Rambla de Joan Baptista Pirelli. L’edifici es presenta de cara a la ciutat amb una nova façana de caràcter públic.

credits

architects: IKOKORA, Estudi Carreras Ollé  |  team: ikokora (Héctor Manresa Albá, David Martínez Gomez, Juan Valgañón Álvarez) + Carreras Ollé (Jordi Carreras Güell)  |  client: Club Nàutic Vilanova  |  status: Competition (2015)  |  clasification: finalist  |  location: Vilanova i la Geltrú, Spain (41.214577, 1.727921)  |  climate: Mediterranean, Temperate  |  materials: concrete, wood, glass  |  environments: Seaside, Urban  |  visualizer: Ikokora  |  scale: 2.000 m2 medium  |  types: commercial, port, public space, restaurant  |  views: 2.716