The project comes through the modulation of one building to equip the museum maximum flexibility to mount exhibitions. This allows for a changing and temporary museum during a year; one part of the museum will be permanent, but the construction and repeat a simple module allows the appropriation of it; but, how to appropriated it? And especially, how to manage it?

It’s necessary to provide the city of management tools, the residents will decide the future of each module, or what it will be the next exposition always with a relationship with Andersen’s fairy tale’s. It could be the schools, kids, who decide about the exposition will be next time they go.

credits

architect: LaBoqueria Taller d’Arquitectura i Disseny  |  client: Hans Christian Andersen's House of Fairytales  |  status: Competition (2013)  |  competition: Hans Christian Andersen’s House of Fairytales  |  location: Odense, Denmark (55.398092, 10.390554)  |  climate: Continental, Temperate  |  materials: stone, wood  |  environments: Old town, Park  |  visualizer: Studio  |  scale: medium  |  types: cultural, cultural center  |  views: 1.910

same competition (+6)

SV60 Estudio Arquitectura | Transborder Studio | Pablo Pita | U67, Luca Moscelli | LaBoqueria Taller d’Arquitectura i Disseny | Eduard Balcells, Honorata Grzesikowska, Balbina Mateo, Marcos Ruiz De Clavijo, Joan Gallego, Inma Subías, Sara M. Huntingford, Andrés Lupiáñez, Eberhard Schmidl | Knitknot