The project finds its roots in the surrounding landscape. By reinterpreting the principal features of old farmhouses, the theater aims to embody a delicate balance between the ancient and the modern, between the rural and the contemporary architecture.

credits

architects: MIDE architetti, Pool Landscape  |  team: Alessandro Michielli, Raffaele Camputaro, Andrea Tommasin, Akira Sato, Filippo Michielon  |  client: Albignasego Municipality  |  status: Competition (2018)  |  competition: Teatro comunale e parco pubblico nel Comune di Albignasego  |  clasification: 1 rang  |  location: Albignasego, Italy (45.3456528,11.8575066)  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  materials: concrete, glass  |  environment: Park  |  visualizer: Onirism  |  budget: 1.450.000 €  |  scale: medium  |  types: cultural, cultural center, theater  |  views: 4.373

same competition (+1)

Gianluca Facchinelli, Giada Saviane | MIDE architetti, Pool Landscape