The proposal for the New Temple SOCREM in the monumental cemetery of Pavia starts from studying the temple like building. Its conception archetypal: the temple is a building that hinders anyone from seeing what is inside.

The initial form of the plan is the square, like the dimensions of the competition’s site: 20x20m. The volume was shaped and has lost its pure form due to emptying of the mass in order to generate architectural elements like the porch.

The ambiences inside the temple are thought to define the ideal space to bring the user to their own sphere of memories. This is the place where anyone can, at least for a while, feel the spiritual presence of their deceased loved ones.

This theme, the definition of environments that recall our memories, acts like conduit between the spatial sequence that animate the internal path of the new Temple Socrem in the monumental cemetery of Pavia.

credits

architect: Atelier QUAGLIOTTO  |  team: Samuel Quagliotto, Laura Colazza  |  client: Cimitero Monumentale di Pavia  |  status: Competition (2015)  |  competition: New temple Socrem  |  location: Pavía, Italy (45.184931, 9.174403)  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  material: brick  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  scale: medium  |  types: religious, religious center  |  views: 1.699

same competition (+4)

OPPS architettura, Francesco Mariani | Elisa Scussolin, Luca Putzolu | Massimo Galeotti Architetto | Atelier QUAGLIOTTO | Gianluca Facchinelli, Giada Saviane