• Red Cross Volunteer House

  • 1013-COB-CPH.DK-2013.15
  • by COBE

As an extension to the headquarters of Danish Red Cross, the Volunteer House is directly connected to the existing main entrance, thus creating a common entrance to the entire Red Cross. Shaped as a triangle with a spectacular accessible roof surface, the Volunteer House is designed with the ambition to invite people in, and to encourage passersby to enter and explore.

The façade gives the building a distinctive architectural expression, making it an iconic building that both relates to and reinterprets its surroundings. The building contains a flexible interior lay-out, making room for both workshops, exhibitions, lectures and much more.

credits

architect: COBE  |  team: Dan Stubbergaard, Rasmus Jessing, Ted Schaumann, Caroline Krogh Andersen, Christian Sander, Morten Andersen, Martin Jonsbak Nielsen, Martina Pedersen, Greta Tiedje, Marianne Filtenborg, Nina Mathiesen, Hannes Kalau Vom Hofe, Helen Chen, Jan Jungclaus, Mikkel Møltoft Jensen, Oskar Tranum Mortensen, Tim Frausing, Antonia Szabo, Izabela Slodka, Monika Wozniak, Rachel Wan  |  collaborator: The volunteers of Danish Red Cross, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma and PK3 Landscape Architects  |  status: Construction (2013 - 2015)  |  visualizer: Studio  |  scale: 750 m2 small  |  types: commercial, foundation, healthcare, medical center, refurbishment  |  views: 3.773