The project for the Requalification of Republic Square is based in the need of changing the car circulation in the area, reducing the actual conflict points by the configuration of a roundabout. This solution minimizes the impact of the road and leave the opportunity for the existence of new public spaces.

This way, the 3 principal objectives of the project are: To evidence the relation between the constructed patrimony, urban structure e the memory of the place. To favor the relation with the river. Create an urban space based on the idea of the intermodality as an attractive space.

credits

architect: OFFICE x Sara Maduro Raffaele Sarubbo  |  team: Sara Maduro, Raffaele Sarubbo, Luca Covello, Ana Luisa Silva Francesca Crotti, Turan Ziaiemehr  |  client: Loures Municipality  |  status: Competition (2020)  |  clasification: 2 rang  |  location: Loures, Portugal  |  climate: Temperate, Oceanic / maritime  |  material: undefined  |  environments: Urban, Riverside  |  visualizer: Riccardo De Vincenzo  |  budget: 3.630.000 €  |  scale: large  |  types: public space, square  |  views: 458