Vernier school and gymnasium
1860-NZU-GVA.CH-2016
Architect: L’Atelier SENZU
Client: City of Vernier
Status: Competition (2016)
Location: Vernier, Switzerland
Coordinates: 46.217280, 6.105683
Climate: Oceanic / maritime, Temperate
Materials: Glass, Stone
Environments: Industrial, Urban
Visualizer: Studio
Scale: 9.500 ㎡ Medium
Types: Education, School

The building intended to receive the habitants of a new district in a post-industrial site, our project fits into a multifaceted urban fabric.

Our proposal responds initially to the optimum layout of a public space characterized by accommodating several uses.

It is these uses that define the project. The three-part division of the program allows us to prioritize the needs of a building and to design a system that responds effectively to the functioning required by the program. Two pedestals designed to accommodate two public facilities and a nursery organize the public space.
In height, the primary school with its two playgrounds makes it possible to operate independently

Post date: 01/04/2017 | Views: 4.580