Between the trees, a dozen of monoliths have raised. Above them, two massive horizontal blocks divided the space. One roof came above the other and in a timeless decision they remained slightly misaligned.

That is the shell of the House.

The higher volume naturally became the Living-room, the lower one, the bedrooms. From their misalignment, appeared a path, the necessary transition from one to the other. Contrasting with the strong materiality of the shell, the interior mainly plays with timber. In a continuous space, the warm atmosphere offers transparency and perspective towards the peaceful garden.

credits

architect: Matteo Foresti  |  client: Private  |  status: Project (2017)  |  location: Bergamo, Italy  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  materials: concrete, glass  |  environment: Forest  |  visualizer: Studio  |  scale: 250 m2 small  |  types: house, residential  |  views: 2.383